Навигатор

Библио база

Јавне набавке

 

 

 

 

Дигитална Народна библиотека Србије

Народнa библиотекa Пожаревaц - Збирка периодике

Програм 2016.

 

Programi 2016.

 

 

 

 

 

Преузмите нашу андроид апликацију

ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Варошарије

Статут и правилници

СТАТУТ

 

 

 

 

 

Најбољи у 2012.

Члан мреже

       član mreže

ШТА ДА ЧИТАМ?

Инстаграм

Фејсбук

ЕУ-инфо

Лујза и Живојин Мишић

У Свечаној сали Народне библиотеке „Илија М Петровић“ Пожаревац, 25.12.2017. године, одиграна је представа „Лујза Мишић“.

Лујза Мишић је једна чудесна жена. Она је велика љубавна и животна хероина, која се одрекла богатства, родитеља, своје протестантске вере, само да би била уз човека свог живота, Живојина Мишића. Парадокс је то што су њој, Немици која је родила шесторо деце једном од највећих српских хероја и војсковођа, двојицу синова убили управо Немци. Цела та прича је заиста чудна, болна али и чаробна, речи су редитељке и глумице Весне Станковић.

Лик Лујзе Мишић тумачи Соња Јауковић, првакиња драме Народног позоришта од 1980. године, а улогу радијске новинарке, Босиљке, Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта. Представа је рађена по тексту Саше Симоновића, драматизацију и режију потписије Весна Станковић, музику Владимир Никић, а костиме Ивана Гутеша.

Драма „Лујза Мишић“ је освојила награду за најбољу представу по избору публике, фестивала дуодраме у Тополи, 2015. године.