Навигатор

Библио база

Јавне набавке

 

 

 

 

Дигитална Народна библиотека Србије

Народнa библиотекa Пожаревaц - Збирка периодике

Програм 2016.

 

Programi 2016.

 

 

 

 

 

Преузмите нашу андроид апликацију

ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Варошарије

Статут и правилници

СТАТУТ

 

 

 

 

 

Најбољи у 2012.

Члан мреже

       član mreže

ШТА ДА ЧИТАМ?

Инстаграм

Фејсбук

ЕУ-инфо

НОВИ РОМАН МИЛОША ПЕТКОВИЋА

У петак, 10. новембра 2017. године, у Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, наш познати писац Милош Петковић представио је свој нови роман „Вештица из Страшилова“ који је написао у сарадњи са Антоном Ивaновичем Лесковим, руским писцем, новинаром и криминологом, чија су тренутна истраживања усмерена на област футурологије. 

 

Роман Вештица из Страшилова", објављен у издању издавачке куће Порталибрис из Београда, десети је роман младог нишког писца, чију машту у приповедању упоређују са Толкиновом. То је мрачна бајка, инспирисана српском фолклорном фантастиком, где се прошлост и садашњост вешто преплићу водећи Милошеве и Антонове јунаке кроз мноштво опасних авантура у борби против зла.

Поред разговора о новој књизи, Милош је говорио и о српској фантастици, о сарадњи са колегама и новооснованом Удружењу љубитеља фантастике у Нишу – ТолкиНис. Након књижевне вечери, придружио се Љубитељима фантастике из Костолца на њиховом редовном састанку.

 

Књижевно вече је одржано у организацији Културно-спортског центра Костолац и Библиотеке у Костолцу, Одељења Народне библиотеке Илија М. Петровић" Пожаревац у оквиру манифестације Новембарски дани културе 2017".