Навигатор

Библио база

Јавне набавке

 

 

 

 

Дигитална Народна библиотека Србије

Народнa библиотекa Пожаревaц - Збирка периодике

Програм 2016.

 

Programi 2016.

 

 

 

 

 

Преузмите нашу андроид апликацију

ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Варошарије

Статут и правилници

СТАТУТ

 

 

 

 

 

Најбољи у 2012.

Члан мреже

       član mreže

ШТА ДА ЧИТАМ?

Инстаграм

Фејсбук

ЕУ-инфо

ФАРМАЦИЈА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА ОД АНТИКЕ ДО САВРЕМЕНОГ ДОБА

У свечаном салону Града Пожаревца представљена је књига ,,Фармација Браничевског округа од антике до савременог доба'' аутора мр фарм. спец. Јелене Манојловић и Стевана Шукљевића, поводом 160 година постојања фармације у Браничевском округу, у организацији ЗУ Апотека Пожаревац и Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Присутнима су се најпре обратили градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић и директор ЗУ Апотека, Небојша Јорговановић. О књизи су говорили Драгана Спасић Ђурић, музејски саветник, проф. др Душанка Крајновић, мр Дејан Ристић, и ауторка мр фарм. спец. Јелена Манојловић.

Драгана Спасић Ђурић је највише пажње посветила поглављу о античком и средњовековном периоду развоја фармације и рекла да је ова монографија успешан наставак претходних монографија, са посебним освртом на развој установе у последњих 20 година. Рецензент књиге, проф. др Душанка Крајновић, говорила је о савременом периоду фармацеутске струке и науке. Дејан Ристић причао је о значају заштите културног наслеђа и о вези између здравства и културе.

Јелена Манојловић је истакла значај објављивања монографије и,  кроз причу о развитку фармације у Браничевском округу, ауторка се дотакла културно-историјских знаменитости и њиховог значаја за културну и националну историју Браничевског округа и Србије. Посебну захвалност ауторка је исказала коаутору књиге, Стевану Шукљевићу, који је био идејни творац пројекта који је кроз ову монографију добио своју коначну форму.