Навигатор

Библио база

Јавне набавке

 

 

 

 

Дигитална Народна библиотека Србије

Народнa библиотекa Пожаревaц - Збирка периодике

Програм 2016.

 

Programi 2016.

 

 

 

 

 

Преузмите нашу андроид апликацију

ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Варошарије

Статут и правилници

СТАТУТ

 

 

 

 

 

Најбољи у 2012.

Члан мреже

       član mreže

Инстаграм

Фејсбук

ЕУ-инфо

СТЕФАН СИМИЋ У КОСТОЛЦУ

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, наш млади песник и есејиста, Стефан Симић, у четвртак 5. октобра 2017. године, приредио је једно дивно поетско вече под називом „Театар искрености“. Пуна сала заљубљеника у писану реч костолачке Библиотеке уживала је у одабраним Стефановим стиховима и прози, у пратњи гитаре Милана Цековића.

Стефан Симић је рођен 1989. године у Параћину, али већ годинама живи у Београду. Популарност је стекао објављујући своју поезију и прозу на интернету. У средишту његовог писања је човек, са свим својим врлинама, манама, пороцима, заблудама и предрасудама. То је један од разлога зашто се одлучио за студије Социологије на Филозофском факултету у Београду.

Необичним стилом писања и искреним начином изражавања на наступима привукао је пажњу великог броја заљубљеника писане речи у Србији и земљама бивше Југославије. Скоро педесет хиљада следбеника на Фејсбуку показује да његов рад и појава све више добијају на значају.

Објавио је до сада три књиге: „Пустите нас“ 2012. године, „Одјеци људског“, (три издања – 2013, 2014. и 2015. године) и „Генерацијама које расту без поезије“ 2016. године.

Стефан је имао наступе у Београду, Загребу, Сплиту, Подгорици, Бања Луци, Сарајеву, Скопљу, Новом Саду, Бечу.